Huisstijl en website voor Amikoo

Powerwoman in pastel

Amikoo is het levenswerk van Aglaia Andersen, paardentrainer pur sang. Bij Aglaia kunnen paardeneigenaars terecht voor begeleiding en training op maat. Het fysiek en mentaal welzijn van het paard komt daarbij steeds op de eerste plaats.

Aglaia nam contact op met het Tails-team toen haar eerste website aan een update toe was. En dat was meteen ook  het juiste moment om het logo en de huisstijl onder de loep te nemen.

Wat deed Tails voor Amikoo?

Natuurlijke, authentieke look

Aglaia runt haar onderneming, vanuit het hart. Amikoo betekent vriend in Esperanto, niet toevallig de taal die werd gecreëerd om mensen uit verschillende culturen met elkaar te helpen communiceren. Dat is ook wat Aglaia doet. Ze bouwt bruggen tussen paardenliefhebbers en hun viervoetige maatjes opdat ze elkaar optimaal leren begrijpen. 

 

In het begeleiden van paarden en mensen vertrek je steeds vanuit je eigenheid en ervaringen. Daarom koos Aglaia bij opstart om niet alleen zichzelf, maar ook haar eigen vriend, in haar logo te verwerken. De mooie gedachte achter haar beeldmerk wilden we absoluut behouden. We kozen daarom voor en grondige opfrissing van het bestaande logo. Daarbij gingen we op zoek naar zachte kleuren en sierlijke, fijne lettertypes om Aglaia’s warme persoonlijkheid en aanpak te illustreren.

Voor Na

Efficiënte websitevernieuwing

Met een authentieke stijl en een duidelijk bedrijfsverhaal sta je optimaal in de startblokken om een overtuigende website op te zetten. De volgende stap: content bepalen.

 

Dat Tails helemaal thuis is in de paardensector is daarbij natuurlijk mooi meegenomen. Na een analyse van de bestaande website en een uitgebreide opstartmeeting, lag al snel een structuur en inhoudelijk opzet klaar. Een persoonlijke invalshoek en een duidelijk dienstenoverzicht stonden daarbij centraal. Aglaia koos er trouwens voor om, met onze begeleiding, een deel van de teksten en de foto’s zelf aan te leveren. Iets wat enkel bijdroeg tot de authenticiteit van de website. Neem zeker een kijkje!

Wij maken graag vrijblijvend tijd voor je vrij. 

Scroll naar boven
Communicatiebureau - Tails Communications

Contact

Provinciebaan 68, 2470 Retie