Meer bekendheid voor Boerenrustpunt

De boer op met een burn-out

Begin 2020 koos RURANT voor Tails als communicatiepartner voor het project Boerenrustpunt. Dit initiatief maakte het mogelijk voor mensen met een burn-out om zich te laten coachen op de idyllische setting van een Kempense boerderij. Want onderzoek bewijst dat het platteland mensen écht kan helpen. Voor zo’n project steken we natuurlijk graag de handen uit de mouwen! Onze concrete opdracht: meer bekendheid creëren bij het doelpubliek. 

Wat deed Tails voor Boerenrustpunt?

Rustgevende visuele identiteit

First things first: Het Boerenrustpunt-project was inhoudelijk prachtig opgezet. Nu was het onze taak om dit te weerspiegelen in een krachtige kernboodschap en visuele identiteit. 

Voor de slogan zochten en vonden we inspiratie in het landelijke spreekwoord ‘De boer opgaan’. Dat betekent letterlijk “de stad verlaten”. We creëerden eveneens een duidelijk logo en een sereen campagnebeeld.

Boerenrustpunt campagne - Tails Communications

Information is key!

Stap twee: Jezelf laten begeleiden voor een burn-out is niet niets. Dus vonden we het belangrijk om het doelpubliek duidelijk en uitgebreid te informeren over het project, de coaches, de boerderijen, de werkwijze, … Daarvoor gebruikten we in de eerste plaats de kanalen van RURANT: website en social media.

Persaandacht in coronatijden

Stap 3:  Met zijn unieke en opvallende invalshoek had het Boerenrustpunt-project een groot mediapotentieel. Daarom besloten we van meet af aan om maximaal in te zetten op het genereren van persaandacht. En dat lukte wonderwel. Zelfs in coronatijden werd het initiatief gretig opgepikt door nationale en lokale media. De visibiliteit in de pers vulden we aan met gerichte verspreiding van brochures via medische centra, werkgevers en verenigingen.

"Tijdens het project veranderde onze communicatiewensen mede door Corona. Het was heel prettig dat hierop ingehaakt werd. Een erg vlotte samenwerking dus."
Laura Van Selm - Rurant - Klanten Tails Communications
Laura van Selm
RURANT vzw

Wij maken graag vrijblijvend tijd voor je vrij. 

Scroll naar boven
Communicatiebureau - Tails Communications

Contact

Provinciebaan 68, 2470 Retie