"Ready, set, go!" voor de A-ploeg

Boeren in ’t Stad

RURANT zet zich in om het platteland van de provincie Antwerpen te versterken. Daartoe coördineert de vereniging tal van vernieuwende projecten die deze prachtige streek aangenaam, leefbaar en dynamisch maken. Bij de opstart van een initiatief om samenwerkingen te stimuleren tussen landbouwers uit de omgeving van Antwerpen en ondernemers uit de binnenstad, koos de organisatie voor Tails als communicatiepartner. We dachten het concept uit, gaven het communicatieplan vorm en zetten de ideeën – samen met de medewerkers van RURANT – om in realiteit.

Wat deed Tails voor A-ploeg?

A-ploeg logo - Tails Communications

A

Een vaak gebruikt en herkenbaar symbool voor de stad Antwerpen

De beste, de sterkste

Ploeg

Team

Krachtig landbouwwerktuig

A-ploeg

Het beste team van de sportvereniging

Topteam van Antwerpse ondernemers en landbouwers

 

 

 

Persbericht

Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

Datingapp’s die landbouwers en ondernemers bij elkaar brengen bestaan niet. Nochtans zijn ze een perfecte match. Daar is RURANT vzw rotsvast van overtuigd. Daarom gaat de organisatie op zoek naar boeren uit de onmiddellijke omgeving van Antwerpen en bedrijven uit het stadscentrum.

Samen worden zij de A-ploeg, om samen te werken, ervaringen uit te wisselen, win-win’s te creëren,… Kortom: om nóg slimmer te boeren en te ondernemen. Bovendien kunnen landbouwers instappen in een actietraject om hun ideeën te vertalen in een haalbaar plan. 

Yoghurt aangeboden

Samen met haar man en ouders baat Karen in Kontich De Eikenhoeve uit, een melkveehouderij die haar familie al vier generaties lang “thuis” mag noemen. Maar nu is het tijd voor verandering. Karen: “Vroeger verdween onze melk in de anonimiteit. Door onze melk te verwerken tot heerlijke, lokale zuivel, en deze via de korte keten te vermarkten, breng ik de consument weer wat dichter bij de landbouw. 

 

Ik ontvang regelmatig berichten van klanten die van mijn bereidingen genoten hebben. Dat geeft me een een enorme boost. Maar de weg die we bewandelen is niet de gemakkelijkste. Ik heb immers heel wat afzetpunten nodig. Daarom zoek ik restaurants en handelaars in de stad die niet alleen mijn hoevezuivel, maar ook mijn verhaal willen verkopen.”

Eikenhoeve yoghurt - rurant - tails - aploeg

Team van Antwerpse landbouwers en ondernemers

Nieuwe afzetmarkten te vinden, diensten verbreden, je bedrijf vernieuwen,… geen evidentie als je de klok rond klaar moet staan voor je dieren en gewassen. Laura van Selm (RURANT vzw): “Net daarom hebben wij de A-ploeg opgericht. De stad Antwerpen bruist van ondernemerszin. Op een steenworp afstand wonen en werken heel wat ondernemers die maar al te graag met een frisse blik en veel goesting de handen in elkaar willen slaan met een landbouwer uit de buurt.”

 

Omgekeerd kunnen stedelijke ondernemers de ervaring, vaardigheden, producten of zelfs accommodatie van een nabij gevestigde boer vaak erg goed gebruiken. Laura: “Er bestaan tal van opportuniteiten voor samenwerkingen tussen landbouwers en ondernemers. Het beste van het veld tot recht op het bord van Antwerpenaars brengen, is daar een mooi voorbeeld van.

Maar succesvolle matches moeten niet altijd rond de korte keten of food innovation draaien. Een weide waar je enkel de natuur kan horen, dat zou toch de perfecte leslocatie voor een yoga-instructeur en haar Antwerpse klanten kunnen zijn. Wie beter, dan een grafische ontwerper uit het stadscentrum, weet hoe je een voedingslogo maakt waar zijn buurtgenoten niet aan kunnen weerstaan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

"Het is aangenaam samenwerken met Tails. Samen vonden we een heel fijne balans, mede omdat zij goed luisteren naar de wensen en verwachtingen. Daarnaast vinden we de suggesties die ze maken vanuit hun eigen ervaring en expertise een grote meerwaarde."
Laura Van Selm - Rurant - Klanten Tails Communications
Laura van Selm
Rurant

Wij maken graag vrijblijvend tijd voor je vrij. 

Scroll naar boven
Communicatiebureau - Tails Communications

Contact

Provinciebaan 68, 2470 Retie