4 Tips voor een perfecte foto in jouw story

4 Tips voor een perfecte story

In het digitale tijdperk zijn stories op sociale media een essentieel onderdeel geworden van onze dagelijkse communicatie, ook voor bedrijven. Ze stellen ons in staat momenten te delen, verhalen te vertellen en verbinding te maken met ons publiek, op een authentieke en boeiende manier.

 

Bij Tails werken we heel nauw samen met onze klanten. Vaak sturen ze ons foto’s en video’s door van leuke story-waardige gebeurtenissen waar we zelf niet bij konden zijn. Topcontent… als de beelden aan een aantal voorwaarden voldoen. Want hoewel story’s na 24u verdwenen zijn, moeten ze toch steeds een professionele indruk nalaten. Daarom delen we graag onze beste tips voor het vastleggen van die perfecte story-foto of -video. 

TailsTip #1 - Weg met het inzoomen

Het klinkt misschien vreemd, maar een belangrijke tip voor smartphonefotografie is: zo weinig mogelijk inzoomen. Digitale zoom kan de kwaliteit van je foto drastisch verminderen, wat resulteert in een korrelig en minder aantrekkelijk beeld. 

Ingezoomd

Deze foto is ingezoomd. Je ziet dat de foto korreliger is dan de foto hiernaast.

Niet ingezoomd

Deze foto is van dichtbij getrokken. De kwaliteit is duidelijk beter dan de foto hiernaast.

In plaats daarvan raden we aan om dichterbij je onderwerp te gaan staan of gebruik te maken van de standaard zoomknoppen (groothoek, standaard en telelens) op je smartphone voor een optimaal resultaat.

Posts - Tails

TailsTip #2 - Verticaal is het nieuwe horizontaal...

…of toch voor in jouw story’s.

 

Het scherm van een story is lang en smal, wat betekent dat verticale foto’s de ruimte veel beter vullen. Je kan niet inzoomen op een story, zorg er daarom voor dat je telefoon rechtop staat wanneer je je shot maakt. Op deze manier zorg je ervoor dat je foto naadloos in het story-formaat past, zonder dat er belangrijke details worden afgesneden…

TailsTip #3 - Content die blijft hangen

De magie van een goede story zit hem niet alleen in de beeldkwaliteit, maar vooral in de content zelf. Een foto die een verhaal vertelt of een emotie opwekt, zal veel langer bij je volgers blijven hangen.

Probeer spontane momenten vast te leggen: een lach, een vreugdesprong, of een knuffel. Deze authentieke interacties zijn goud waard in de wereld van social media storytelling.

TailsTip #4 - Content check, wat nu?

Heb je je meesterwerk vastgelegd? Fantastisch! Maar hoe zorg
je ervoor dat je kwaliteit behouden blijft als je de story niet zelf post?

 

Hoewel de verleiding groot kan zijn om je foto’s snel via
Whatsapp te versturen, raden wij aan om gebruik te maken van WeTransfer. Dit platform garandeert dat de kwaliteit van je foto’s niet verloren gaat in het overdrachtsproces.

Met deze tips hopen we je op weg te helpen naar het maken van onvergetelijke story-foto’s die je volgers zullen boeien en binden. Pak je gsm, houd deze richtlijnen in gedachten, en laat de creativiteit de vrije loop. Succes!

 

Heb je toch wat meer hulp nodig? Contacteer ons! Wij helpen je met plezier verder.

Heb je nog een vraag? Die horen we graag!
Neem dus gerust contact met ons op.

Scroll naar boven
Communicatiebureau - Tails Communications

Contact

Provinciebaan 68, 2470 Retie