Grijp de aandacht op social media!

0
actieve social media gebruikers in België en Nederland

In het digitale tijdperk waarin we leven, is het cruciaal dat jouw bedrijf een sterke online aanwezigheid heeft. Maar met een overvloed aan platforms, veranderende algoritmes en de uitdaging om op te vallen in een zee van content, kan het opbouwen van een effectieve social media strategie overweldigend lijken.

Maar een sprankelend social media kanaal is essentieel. Het is het digitale gezicht van jouw merk, een rechtstreekse verbinding met je doelgroep, een krachtig middel om je merkidentiteit te versterken en je bereik te vergroten.

Mogelijkheden

Wij bieden een waaier van social media diensten aan: van het volledige beheer tot een budgetvriendelijke helpende hand. Hieronder vind je een greep uit onze social media diensten.

 

Heb je hulp nodig met iets anders? Aarzel niet om ons te contacteren!

Opzetten van social media kanalen

Hulp nodig bij het opzetten van jouw social media kanalen? Bij Tails kunnen we jouw social media in no time opzetten en vorm geven!

Strategie

Bij Tails helpen we jouw merk opvallen, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. 

We stellen een doordachte aanpak op waarbij we jouw merk onderscheiden en onvergetelijk maken voor je doelpubliek.

Contentplan

Om je publiek op social media effectief aan te spreken, heb je een duidelijk plan nodig. Wat wil je delen en hoe vaak ga je posten?

Een goed doordacht plan helpt je om je doelen te bereiken en je aanwezigheid te versterken.

Reels en foto's

Om je social media aantrekkelijk te maken heb je uiteraard mooie, pakkende content nodig.

Ook dit bieden wij aan!

Interviews

Wil je de mensen echt benaderen en interviewen? Daar zorgen wij voor! We bereiden spannende vragen voor en trekken er met onze microfoon op uit.

Story's

Naast het posten van

berichten op social media zijn story's populairder dan ooit! Het biedt de mogelijkheid om nog meer interactie met je publiek aan te gaan. 

Advertenties

Wil je een bepaalde doelgroep bereiken? Daar kan voor gezorgd worden!

Tails maakt een advertentie-account aan voor jouw bedrijf, om vervolgens je gewenst publiek aan te spreken.

Analyse

Samen duiken we diep in de normen, waarden en doelstellingen van jouw bedrijf. Het Tails-team analyseert je communicatie- en marketingstrategieën en identificeert mogelijke verbeterpunten.

Maak het verschil

In een wereld van hashtags, trends en virale content kan een effectieve social media strategie het verschil maken. Ben je geen held in alles wat met online zichtbaarheid te maken heeft? Geen nood, wij hebben de expertise in huis om je te helpen je te onderscheiden van jouw concurrenten.

Volg ons!

Hoe gaan we te werk?

Ben je een social media goeroe of begin je net? Bij Tails richten we ons op wat jij nodig hebt om online te schitteren.

1. Wat heeft je bedrijf nodig?

Om echt stappen te maken, moet je precies weten wat je bedrijf nodig heeft. De foto hiernaast geeft de stijging van het aantal Facebook-volgers weer.

 

Dit bedrijf werkt sinds half maart met ons samen. Hun aantal Facebook-volgers zijn sindsdien duidelijk toegenomen.

Of het nu gaat om het vergroten van je bereik op Instagram, het lanceren van een impactvolle advertentie op Facebook, of het verhogen van engagement op TikTok, LinkedIn, of YouTube, we bekijken samen de huidige social media inspanning en wat jouw bedrijf nodig heeft om meer aandacht te krijgen. Dit kunnen we op verschillende manieren bereiken. 

Hierna begint het echt werk. We hebben concrete plannen op tafel liggen en hier maken we een overzichtelijke contentkalender van.

Voorbeelden contentplan

Waarom een contentplan?

Een contentkalender helpt je bij het consistent posten op je social media pagina/profiel. De algoritmes zullen je daarvoor belonen. Door een consistente postfrequentie aan te houden, verbeter je de kans dat jouw content wordt gezien door jouw doelgroep.

"Algoritmes geven vaak voorkeur aan accounts die regelmatig posten."

Ook de inhoud van je posts zal verbeteren na het maken van een contentkalender. Door beter in kaart te brengen wat je wilt of gaat posten is het soms confronterend dat je vaak dezelfde elementen post.

 

Door goed na te denken vooraf, post je eenvoudig afwisselende content en kan je werk alleen maar verbeteren, denk aan educatieve posts of entertainment maar ook aan persoonlijkere berichten of promoties.

Weg met die last-minute stress! Er ligt altijd een plan klaar waar je op kan verder bouwen. Dit leidt tot doordachtere en kwalitatief betere posts.

Communicatie werkt het best op lange termijn. Door een rode draad doorheen je posts te plannen, creëer je een betrouwbare en herkenbare stem die resoneert bij je volgers en hen stimuleert om terug te blijven komen.

3. Contentcreatie

Zodra we de kern van wat jouw merk wil delen op social media scherp hebben, barst het creatieve proces los! Het maken van content is een essentiële stap. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en een beeld dat verrast, inspireert of ontroert, dat blijft hangen. En dat is precies wat we willen bereiken.

Verras je volgers met iets nieuws

Zoals deze post, die gemaakt is met behulp van AI.

Inspireer je volgers met een pakkend verhaal

In het voorbeeld hieronder lieten wij ondernemende vrouwen aan het woord. 

Geef ze een inkijk in je bedrijf

Zo worden je volgers betrokken en voelen ze zich ‘part of…’

Heb je weinig tot geen beeldmateriaal van je werk, je team, of andere belangrijke zaken? Ook hier kunnen wij voor zorgen!

 

We spreken samen een dag af waar we alle content komen maken: efficiënt, nuttig en trouwens ook heel leuk!

Enkele content-voorbeelden

4. Conversation management

Ken jij deze knoppen? 

Ook na het posten van de content is het belangrijk dat je actief blijft op je social media kanalen.

We monitoren de interacties en engagement om ervoor te zorgen dat de content goed presteert. Mensen gaan reageren op posts of sturen je een bericht. Hier op antwoorden zorgt dat jouw volgers trouw blijven.

5. Wat heeft dit teweeggebracht?

Elke maand bieden we je een scherpe analyse van jouw social media zichtbaarheid: van engagement en interacties tot de groei van je profiel. We belichten welke posts het goed deden, sporen trends op en geven inzicht in de dynamiek van jouw volgersbasis.

 

Dit alles wordt samengevat in een helder rapport dat zo strategische inzichten biedt voor toekomstige content.

Adverteren

Social media is niet alleen jouw visitekaartje, het biedt ook een krachtige hefboom om je naamsbekendheid en verkopen een boost te geven via gerichte advertenties.

 

Door te adverteren op social media, kun je jouw doelpubliek nauwkeurig bereiken, wat leidt tot een snelle toename van de juiste aandacht voor je merk. Een welgeplaatste advertentie kan de betrokkenheid bij je content – denk aan likes, comments en shares – aanzienlijk verhogen, waardoor de interactie met je merk toeneemt.

Advertentie op Instagram

Advertentie op Facebook

Het grote voordeel van adverteren op deze kanalen is de transparantie en meetbaarheid van de resultaten. Na een advertentiecampagne kun je duidelijk de impact ervan analyseren: van groei in volgers en toename van engagement tot directe verkoopresultaten. Jawel hoor, we kunnen zelfs tonen hoeveel euro’s er teruggekomen zijn voor elke euro die je investeerde in een advertentie.

 

Hiernaast zie je een voorbeeldje van een analyserapport na de advertentieperiode.

Evenementen

Ben je met je bedrijf regelmatig aanwezig op evenementen? Wij helpen jou om meer te halen uit je deelname, sponsoring, stand,… door actief en creatief aan de slag te gaan met social media in aanloop naar en tijdens event.

Foto’s, reels, stories, interviews, games, TikToks, … wij zetten er graag onze tanden in. Ook digitaal adverteren naar de aanwezigen op het event behoort tot de mogelijkheden.

Cases waar we trots op zijn

We hebben al enkele mooie realisaties op ons palmares staan. Neem een kijkje op onze pagina ‘Ons werk‘, voor meer voorbeelden. 

Aan de slag!

Heb je goesting gekregen om er in te vliegen? Contacteer ons!

Wij helpen je met plezier verder!

Scroll naar boven
Communicatiebureau - Tails Communications

Contact

Provinciebaan 68, 2470 Retie